E-TİCARET LOJİSTİĞİ - FULLFILMENT

E-ticaret lojistiği – Fullfilment

E-ticaret lojistiği, Fulfillment, uluslararası e-ticaret gönderileriniz için siparişin başlangıcından ürünün müşteriye teslim edilmesine kadar olan tüm süreci ifade eder.

Genel olarak fulfillment, depo yönetimi, sipariş yönetimi, ürünün paketlenmesi ve kargolanması, iade yönetimi ve müşteri iletişimi yönetimi gibi 5 aşamadan oluşmaktadır.

1. Deponuzun Yönetimi - Ürünleriniz fabrikanızdan veya istenilen adresten alınır ve sipariş aşamasına kadar ALCEKS depolarında saklanır. 

2. Siparişlerinizin Yönetimi – ALCEKS sizin belirleyeceğiniz kriterlerde sipariş karşılama (fulfillment) hizmeti verir, siparişlerinizi yönetir, kargolama işlemlerini yapar ve size zaman kazandırır.

3. Ürünlerinizin Paketlenme ve Kargolanma işlemleri – Ürünleriniz depolarımızda sizin isteklerinize uygun olarak güvenilir ve hızlı şekilde paketlenir, kargolanmaya hazır olur.

4. İade Yönetimi - E-ticaret lojistik hizmetimiz iade yönetimi süreçlerinizi de yönetir, oluşabilecek iadelerinizi kontrol eder, tekrar satılabilir olan ürünleri elleçler, stoklarınızı günceller.

5. Müşteri İletişim Yönetimi – Müşterilerin sorularına cevap vermek, ürünlerin müşteriye ulaşma sürecinin takip edilmesi, iade veya değişim süreçlerinin takip edilmesi gibi iletişim konularında talep etmeniz halinde sizin isteklerinize göre çözümler üretilmektedir.

Alceks mutlaka size uygun çözümler sunacaktır.

Detaylı bilgi ve fiyat talepleriniz için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

ETGB ve Mikro İhracat Nedir ?

ETGB belgesinin anlamı Elektronik Ticaret ( E-Ticaret ) Gümrük Beyannamesi dir.

Değeri 15,000 Euro tutarına kadar olan ve Brüt ağırlığı 300 KG’yi geçmeyen paketler için ETGB düzenlenerek yurt dışına çıkışı gerçekleşen ihracatlara “Mikro İhracat” denir.

Mikro ihracatta düzenlenen bir gümrük beyannamesi olmadığı için, bu beyanname yerine geçen ETGB belgesi Uluslararası Kurye Servis Sağlayıcı belgesi olan taşıyıcılar tarafından elektronik ortamda düzenlenir.

ETGB gönderileri için hazırlanması gereken belgeler;

  1. ETGB İhracat Bilgi Formu
  2. E-Arşiv fatura – mutlaka GTIP kodu yazılı olmalı
  3. İngilizce Fatura – Invoice
  4. Konşimento
  5. Yüksek değerli gönderiler için Vergi kolaylığı sağlayacak dolaşım belgesi ( ATR v.b )

E-İhracat ın Avantajları

Yatırım maliyetleri oldukça düşüktür.

Gümrük Müşavirine ihtiyaç yoktur.

Gümrükleme masrafları çok daha düşüktür.

Operasyon maliyetleri çok daha azdır.

Avrupa’ya e-ihracat: IOSS numarası hakkında bilmeniz gerekenler 

IOSS Nedir?

IOSS in açılımı (Import One Stop Shop) olarak karşımıza çıkmaktadır ve Türkçe olarak “Tek Noktadan İthalat Merkezi” anlamındadır.

IOSS Avrupa Birliğine üye ülkelere ihracat yapan satıcıların satışlarına ait KDV’yi bildirdikleri ve ödedikleri elektronik portala verilen isimdir.

Avrupa Birliği tarafından eşit bir ticari ortam yaratmak amacıyla 1 Temmuz 2021 tarihinde KDV Kanunu’nda yapılan güncellemelere göre KDV muafiyeti kaldırıldı. 
Yeni e-ticaret kurallarına göre, Avrupa’ya ithal edilecek 22 avro ve daha altındaki değerde bir ürün artık KDV’den muaf olmayacak.

Avrupa Birliği ne üye olmayan ülkelerdeki satıcıların Avrupa Birliği içindeki ülkelere Elektronik Ortamda satış yapmış olduğu 150 € ve altında değeri bulunan özel tüketim vergisine tabi olmayan ürünlerin KDV lerini IOSS sistemine kayıtlı oldukları numara üzerinden ödemeleri gerekmektedir ve IOSS sisteminde yapılan KDV ödemeleri direkt olarak ilgili ülkeye aktarılmaktadır.

Örnek vermek gerekirse Avusturya da yaşayan bir kişinin satın aldığı 10 Euro değerinde bir gömleğin gümrüklemesi Almanya da IOSS numarası kullanarak yapılırsa alıcı sadece 2 Euro KDV ödeyerek gömleğini teslim alacaktır.

Bu işlem IOSS numarası olamadan yapıldığında alıcı KDV yi ödeyecek ayrıca 5 Euro civarında gümrük vergisi ile gümrükleme ücreti ödemek zorunda kalacaktır.

Kimler IOSS numarası almalıdır
Elektronik ortamda faaliyet gösteren Satıcılar ve Pazar yerleri nin IOSS sistemine kayıt olmaları gerekmektedir.

Satıcılar:
Trendyol, Etsy, Amazon, Aliexpress gibi pazar yerlerinde mağazası olan satıcılar, platformun IOSS numarasıyla satış yapabilmektedir ancak Kendi e-ticaret sitesi üzerinden satış yapan satıcıların ise IOSS kaydı yaptırması gerekmektedir.

Pazar yerleri:
Satıcılarının KDV ödemelerinden sorumlu olan Trendyol, Etsy, Amazon, Aliexpress global pazar yerleri IOSS kaydı yaptırmak zorundadır. 

AB üye ülkelerinde KDV oranları %18 ile %27 arasında değişiklik göstermektedir.

Avrupa Birliği üye ülkelerinde uygulanan KDV oranları:

Ülke

KDV Oranları

Almanya

19%

Avusturya

20%

Belçika

21%

Bulgaristan

20%

Çekya

21%

Danimarka

25%

Estonya

20%

Finlandiya

24%

Fransa

20%

Hırvatistan

25%

Hollanda

21%

İrlanda

21%

İspanya

21%

İsveç

25%

İtalya

22%

Kıbrıs

19%

Letonya

21%

Litvanya

21%

Lüksemburg

17%

Malta

18%

Macaristan

27%

Polonya

23%

Portekiz

23%

Azorlar Adaları

18%

Madeira Adası

22%

Romanya

19%

Slovakya

20%

Slovenya

22%

Yunanistan

24%

Hızlı İletişim
  • +90 532 2564899
  • +90 532 2564899
  • info@alceks.com
İletişim Formu
Hızlı İletişim